Welkom bij de psychologie praktijk van Karin Naaijkens

Als psycholoog in velp begeleid ik mensen bij levensvragen. De nadruk ligt hierbij op, persoonlijke groei, autonomie, doelgerichtheid, positief zelfbeeld en het aangaan van positieve relaties met anderen. Waarbij het naar boven halen van je persoonlijke kracht voorop staat. Ik werk met volwassen, maar ook met jongeren. Vooral voor deze doelgroep is mijn informele en persoonlijke aanpak erg effectief.

In mijn praktijk kom ik mensen tegen met bijvoorbeeld de volgende klachten:

  • Burn-out, stress
  • Een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen
  • Trauma’s (o.a. gepest zijn, misbruik, mishandeling, huiselijk geweld)
  • Complexe rouw
  • Slaapproblemen
  • Lichamelijke klachten, zoals buikpijn of hoofdpijn
  • Stemmingsklachten

Wat ik doe

EMDR


EMDR is een behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Na drie tot vijf sessies zijn er vaak al grote resultaten zichtbaar.

systeemtherapie


Speciaal voor jongeren! Informele en laagdrempelige therapie bij de psycholoog waarbij we de problematiek bekijken in samenhang met je systeem: gezin, school, vrienden.

Coaching


Coaching bevordert je zelfinzicht en zelfvertrouwen en leert je technieken voor zelfmanagement. Je kunt niet altijd invloed hebben op situaties, maar wel op de manier waarop je ermee omgaat.

Runningtherapie


Therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een psycholoog en fysiotherapeut om psychische klachten te verminderen.

Emdr

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is effectief gebleken bij post traumatische stress stoornissen (PTSS), maar ook bij andere psychische klachten, zoals (faal) angstklachten, spanningsklachten,  somberheid, een negatief zelfbeeld, burn-out of bij  gevoelens van boosheid die je in de weg zitten.

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 90% van de mensen bij bezoek aan de psycholoog geen PTSS meer heeft na drie EMDR-sessies.  

Systeemtherapie Voor JOngeren

Jij wil natuurlijk niets liever dan dat je gelukkig opgroeit. Lekker in je vel met ouders, familie en school. Maar soms kom je er niet meer uit en blijven problemen zich herhalen. Als je klachten of problemen hebt die jouw geluk in de weg staan gaan we samen op zoek naar een manier waarop je vervelende patronen samen met de psycholoog  kunt doorbreken. 

Coaching

De nadruk bij coaching ligt op persoonlijke groei, autonomie,
doelgerichtheid, zelfacceptatie en het aangaan van positieve relaties met anderen. Waarbij het naar boven halen van de persoonlijke kracht voorop staat.

Runningtherapie

Door een combinatie van fysieke en mentale begeleiding in de buitenlucht word je snel weer op weg geholpen om ontspannen, tevreden en fit te worden.  Je maakt deel uit van een kleine groep die samen loopt met een therapeutisch doel.

Gedurende een periode van 3 maanden bouwen we de lengte van de loop op. Onze wijze van begeleiding is laagdrempelig. Bovendien is er, naast het lopen in de groep, individuele therapeutische zorg mogelijk als je daaraan behoefte hebt.

Het resultaat van runningtherapie is dat je conditie verbetert en je meer vertrouwen krijgt in eigen kunnen. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd en een goed gevoel. Ook geeft het lopen structuur en ritme in je dag/week waardoor je meer in balans komt.

Karin Naaijkens werkt samen met:

Contact

Close Menu